Vizite in Rai

miercuri, 17 august 2011

Banul ochiul Dracului, ne priveste atent din casa Domnului!

"Sa faci ce face popa, nu ce zice"...Asta ar fi zicala de care ar trebui sa se tina cont intradevar in zilele noastre, in caz ca nu esti un habotnic cu tumoare pe creier cauzata de o cazatura in copilarie. Draguta de institutie bisericeasca, a inceput usor, usor cu indrumare dumnezeiasca sa-si bage picioarele prin toate strachinile pline cu lucrari ale necuratului de unde se varsa bineinteles bani. Deja domnu' dumnezeu a devenit mogul cu acte in regula, conducand spiritual o televiziune, un post de radio si un ziar. Mai nou, au inceput sa rasara o multitudine de magazine cu articole religioase si de cult patronate de BOR si in scurt timp, de langa taraba cu genti Luis Vuiton din mall vei putea cumpara si 2-3 lumanarele impreuna cu cateva boabe de tamaie pentru slujba de Duminica.
   Incet, incet, s-a implementat si regula decartatului din buzunar pentru actiunile petrecute in biserica. Daca vrei sa dai o dedicatie la DJ Preot pentru pomenirea celor morti, scoti banu', daca vrei sa o pui de un party, fie el inmormantare, botez sau cununie, marci iar banu', bani care ocolesc facturi sau chitante si intra direct la buzunarul vesel. Deasemenea lumanarile, tamaia si alte consumabile bisericesti nu sunt acceptate daca sunt venite din exterior. Dumnezeu nu a binecuvantat decat pe cele cumparate din biserica, de 3-4 ori mai scumpe ca in oricare alta parte. Popii acestia libidinosi cu barbi dezordonate si maini fine, bine intretinute spre a fi date la pupat de catre marea dobitocime, sunt cei mai buni afaceristi si cel mai putin expusi riscurilor atata timp cat duhul sfant vegeaza pentru ei.
   Stimatii nostri parinti spirituali, imediat ce termina de scuipat cu tampeala pe creierul credinciosilor, abureala de genul: cele lumesti nu conteaza, aroganta nu e buna, lacomia, fatarnicia, mandria si altele de genul asta iti spurca sufletul, se urca in limuzine luxoase si se indreapta catre palatele lor aflate pe terenuri interminabile (nu va faceti gand rau, nimic nu e adevarat, totul este efemer si bineinteles ca dumnezeu ii va pedepsi, la fel ca si pe restul oamenilor dealtfel, care nu au nici case, nici masini, nici averi dar care tin cure drastice si se autoflageleaza pentru iertarea pacatelor imaginare) pentru a mesteca cipsuri sustrase din cutia milei.
Astfel mult preafericitul (ca nici nu ai cum sa fii altfel in situatia lui decat prea fericit) "Daniel San" , patriarh al Romaniei, isi face viata intr-un Audi A8 de vreo 70.000 de euro, imbracat cu toale bisericesti cusute cu fire de aur si avand o cruce preoteasca de 14.000 de euro, urmand exemplu dat de Iisus care se plimba cu magarusul si era acoperit de niste otrepe.


Nu cu mult timp in urma, Danielush a fost la intalnirea de 40 de ani de la terminarea liceului. A coborat din A8-ul sau, probabil pregatit sa mai faca si o slujba doua de inmormatare colegilor sai care au murit datorita pensiei prea mici. 


Ceva mai tare in privinta maisinilor decat zeul zeilor, seful banilor, preafericitul Daniel, este un preot din judetul Giurgiu, care depaseste carute pe ulita satului cu al sau Maserati Quattroporte, declarand ca stie ca nu le pica bine taranilor sa-l vada in masina sa de lux (probabil ca majoritatea nu stiu ce masina e si cat valoreaza) dar nici cu trotineta nu poate sa vina la slujba (ce dracu', doar e preot...nu poate sa para chiar asa umil in fata enoriasilor si a lui dumnezeu)

Iata si un alt monument de dobitocenie, un bou schizofrenic pe care nu l-a dus capul sa ia din plasa larg deschisa decat pentru un amarat de BMW seria 5 si cateva proprietati, insa imbecilul asta are ceva mai aparte. Este un popa din generatia Twitter, Netlog, Facebook. 


Chiar daca are un rang destul de inalt printre popi, asta nu l-a descurajat sa isi faca ceva conturi pe site-urile de socializare, de unde aflam ca nu va apela niciodata la sihastrie pentru ca ii plac prea mult femeile. Chiar si poza sa de profil in care pare ca se intoarce de la un club de striptease unde i-au facut fetitele un dans pe camasa aia desuchiata, pare sa confirme faptul ca la biserica se impartaseste cu un Jack Daniels racit cu gheata.

Asadar, daca tot sunteti credinciosi, care sunteti...si aveti impresia ca daca va traiti viata faceti un pacat, macar luati si voi partile bune scrise prin cartulia aia sfanta a voastra, scrisa sa va subjuge. Urmati indemnul "Luaţi aminte şi feriţi-vă de aluatul fariseilor şi al saducheilor" (Sfanta Evanghelie dupa Matei: 16 - 6),in cazul de fata, acestia fiind PREOTII pe care ii pupati si-n cur, iar daca pute va bucurati si mai mult ca asta e incercare dumnezeiasca!
Iata si cateva dintre averile BOR obtinute din afaceri binecuvantate de cel de sus si din prostituarea harului lor divin pe la sfintirea diferitor terenuri, stadioane, masini, biciclete, lantul de la caine...etc.:
- 5 miliarde de euro – 200.000 de hectare de pădure cerute de Biserica Ortodoxă Română.
- 400 milioane de euro – estimarea celor 40.000 hectare de pădure aflate în proprietatea BOR
-20 milioane de euro – estimarea celor peste 40.000 de hectare de teren arabil aflat în propietatea BOR
- 1,4 miliarde de euro – estimarea terenului intravilan al celor 11.102 parohii ale BOR
- 1 miliard de euro – valoarea obiectelor bisericeşti şi a celorlalte bunuri mobile din patrimoniul parohiilor
- 500.000 de euro – conturile bancare pe care Patriarhia Română şi cele şase mitropolii le alimentează constant pentru cheltuieli curente
- 4,4 milioane euro – conturile bancare la BCR ale Patriarhiei, a şase Mitropolii şi a 10 arhiepiscopii
- 90 milioane de euro – veniturile medii anuale ale Bisericii Ortodoxe Române (din donaţii şi din activităţi economice)
- 42 milioane de euro – alocaţi de la bugetul de stat pentru salariile preoţilor (spre comparaţie, în aceeaşi perioadă, Asistenţa socială pentru familie şi copii a primit de la bugetul de stat 80 de milioane de euro).
 Si nu uitati: primul lucru pe care trebuie sa-l faceti dupa ce luati salariul, somajul, alocatia, pensia etc. este sa treceti si pe la cutia milei ca masinile alea nu merg cu apa...altfel va bate dumnezeu!